BBQ sauzen

BBQ sauzen

Met deze temperaturen is het tijd om de BBQ aan te steken. Wist je dat de BBQ sowieso heel goed mogelijk is met een ketogeen dieet? Kies voor vlees en vis zonder marinade of marineer het vlees/vis zelf met soja saus en knoflook. Rooster groente op de BBQ zoals courgette, groene asperge of (groene) paprika). Naast de BBQ kun je ook een salade serveren. Je kan er voor kiezen om een saus/dressing zelf te maken zoals een yoghurtkruiden saus, Hollandaise saus, botersaus, guacomole of een vinaigrette. Maar er zijn ook een aantal kant-en-klaar sauzen geschikt voor het ketogeen dieet.

Als je gevoelig bent voor een hoge ketose, let er dan op dat je naast vlees/vis en saus ook voldoende koolhydraten serveert.

Zaanse Mayonaise (Van Wijngaarden)
1,4 gram koolhydraten per 100 gram, ratio 31:1

Mosterd mild (Albert Heijn)
2 gram koolhydraten per 100 gram, Ratio 0,7:1

Dijonmosterd (Marne)
2,7 gram koolhydraten per 100 gram
Ratio 1,0:1

 

Smoky BBQ saus (Callowfit)
4,9 gram koolhydraten per 100 gram

Knoflook mayonnaise (Van Wijngaarden)
5,5 gram koolhydraten per 100 gram, ratio 10:1

Knoflooksaus (Remia)
12 gram koolhydraten per 100 gram, Ratio 2,5:1

Vegan Heks’nkaas
9,9 gram koolhydraten per 100 gram, Ratio 4,6:1

Ook interessant

Disclaimer

De inhoud van de Matthews Friends Nederland en Vlaanderen (MF NL-VL) website is samengesteld door medische professionals, in samenwerking met ouders en patiënten die Ketogeen Dieet Therapie (KDT) volgen of gevolgd hebben.

De informatie op de site kan en mag niet gebruikt worden als vervanging van het advies en/of de behandeling die u krijgt van uw eigen medische team.

KDT vereist de expertise en begeleiding door een multidisciplinair team, MF NL-VL staat niet achter het zelfstandig opstarten van welke vorm van KDT dan ook zonder medische begeleiding. Wij raden dit ten zeerste af.

Zoals bij elke medische behandeling heeft KDT bijwerkingen, in het bijzonder wanneer ook medicatie wordt gebruikt en/of wanneer er sprake is van een complexe medische situatie.

Matthews Friends Nederland en Vlaanderen kan niet aansprakelijk worden gesteld indien deze waarschuwing wordt genegeerd.

Overleg ALTIJD eerst met uw EIGEN behandelteam voordat u iets verandert of toevoegt aan uw dieet