Dr. Elles van der Louw, onze voorzitter schrijft

Dr. Elles van der Louw, onze voorzitter schrijft

Beste ouders, verzorgers en iedereen die geïnteresseerd is in Ketogeen Dieet Therapie,

Oud en Nieuw zijn voorbij en het nieuwe jaar is alweer ruim een week oud. We blikken nu vooral vooruit, wat zijn onze plannen en goede voornemens van 2022? Waar leidt de weg ons in dit nieuwe jaar naar toe? Heeft u zich tijdens het kerstdiner afgevraagd of je nog wel lekker kunt eten als je Ketogeen Dieet Therapie volgt, kan dan alleen maar JA zijn!

Maar dat is niet voldoende, als startende stichting hebben wij nog veel te doen en plannen dus te over!

Dit jaar gaan wij aan de slag met maken van verbindingen met partners waarmee we onze doelgroep en/of missie delen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan patiëntenverenigingen en –stichtingen in zowel Nederland als Vlaanderen. Het is ontzettend belangrijk om hen te laten weten dat wij er zijn, wie wij zijn en wat onze missie is en zij de (digitale) weg weten te vinden naar onze mooie website en Instagram account. Want “Spread the word!”

Komende maanden zullen wij interviews gaan plaatsen met ouders van kinderen in diverse leeftijdsgroepen die Ketogeen Dieet Therapie volgen. Het is onze overtuiging dat herkenning helpt bij het maken van beslissingen tav de dieetbehandeling.

Als stichting zijn wij onafhankelijk en zullen wij in 2022 overleggen met het Landelijk Samenwerkingsverband Ketogeen Dieet, waaraan alle expertise centra in Nederland en Vlaanderen deelnemen, om te weten te komen op welke manier wij hen kunnen ondersteunen in hun belangrijke werk. Ook zullen gedurende het komende jaar nog meer expertise teams in Nederland en Vlaanderen zich aan u voor gaan stellen op Instagram.
Last but not least, middels interviews zullen wij belangrijke producenten van ketogene dieetprodukten en/of preparaten laten vertellen wat zij voor onze doelgroep kunnen betekenen.

Kortom, veel te doen. Wij prijzen ons gelukkig met de grote inzet van enthousiaste mensen in onze (medische) advies raad want nog steeds maken vele handen, licht werk! Ook in 2022 hopen wij op hen te kunnen rekenen, maar hoe meer mensen ons steunen hoe beter! In het komende jaar willen wij daarom nog meer inzetten op het werven van vrijwilligers en donateurs want uw steun is onmisbaar!

Als bestuur van Matthews Friends Nederland-Vlaanderen hopen wij velen van jullie op onze weg door 2022 tegen te komen! Samen op weg gaan maakt de reis zoveel interessanter! Dus hopelijk tot ziens!

Ook interessant

Disclaimer

De inhoud van de Matthews Friends Nederland en Vlaanderen (MF NL-VL) website is samengesteld door medische professionals, in samenwerking met ouders en patiënten die Ketogeen Dieet Therapie (KDT) volgen of gevolgd hebben.

De informatie op de site kan en mag niet gebruikt worden als vervanging van het advies en/of de behandeling die u krijgt van uw eigen medische team.

KDT vereist de expertise en begeleiding door een multidisciplinair team, MF NL-VL staat niet achter het zelfstandig opstarten van welke vorm van KDT dan ook zonder medische begeleiding. Wij raden dit ten zeerste af.

Zoals bij elke medische behandeling heeft KDT bijwerkingen, in het bijzonder wanneer ook medicatie wordt gebruikt en/of wanneer er sprake is van een complexe medische situatie.

Matthews Friends Nederland en Vlaanderen kan niet aansprakelijk worden gesteld indien deze waarschuwing wordt genegeerd.

Overleg ALTIJD eerst met uw EIGEN behandelteam voordat u iets verandert of toevoegt aan uw dieet