Keto picknick

Keto picknick

Met de mooie zomerdagen en vakantie voor de deur willen we graag een dagje samen de natuur intrekken voor een gezellige familiepicknick.
Wat kan je dan meenemen in je picknickmand als ketohapjes?

Een verfrissende gevarieerde salade als lunch kan naast sla heerlijk smaken met tomaatjes en komkommer of andere bladgroenten. Je brengt de salade op smaak met verse kruiden, opgebakken spek- of kaasblokjes of stukjes kip of gerookte zalm. Je kan de salade smakelijker maken door mayo of suikervrije vinaigrettesla toe te voegen. Koolhydraatarme/vrije pasta of rijst maakt er een stevige maaltijd van.

Drink je graag een verse milkshake maak deze dan op basis van Ketocal ( Nutricia) of K flo ( Vitaflo) en voeg in functie van de ratio vers fruit zoals aardbeien of blauwe bessen toe. Een lepelvariant op deze fruitshake maak je met mascarpone en opnieuw koolhydraatarm vers fruit.

Wil je nog een lekker toetje maak dan een ketomuffin of een chocomousse van K Yo pudding.

Hiermee heb je alle ingrediënten voor een geslaagde picknicknamiddag!

Ook interessant

Disclaimer

De inhoud van de Matthews Friends Nederland en Vlaanderen (MF NL-VL) website is samengesteld door medische professionals, in samenwerking met ouders en patiënten die Ketogeen Dieet Therapie (KDT) volgen of gevolgd hebben.

De informatie op de site kan en mag niet gebruikt worden als vervanging van het advies en/of de behandeling die u krijgt van uw eigen medische team.

KDT vereist de expertise en begeleiding door een multidisciplinair team, MF NL-VL staat niet achter het zelfstandig opstarten van welke vorm van KDT dan ook zonder medische begeleiding. Wij raden dit ten zeerste af.

Zoals bij elke medische behandeling heeft KDT bijwerkingen, in het bijzonder wanneer ook medicatie wordt gebruikt en/of wanneer er sprake is van een complexe medische situatie.

Matthews Friends Nederland en Vlaanderen kan niet aansprakelijk worden gesteld indien deze waarschuwing wordt genegeerd.

Overleg ALTIJD eerst met uw EIGEN behandelteam voordat u iets verandert of toevoegt aan uw dieet