Ketogeen dieet bij Glut 1 deficiëntie –het verhaal op de Vlaamse televisie op 17 okt 2023

Ketogeen dieet bij Glut 1 deficiëntie –het verhaal op de Vlaamse televisie op 17 okt 2023

Op dinsdag 17/10 kunnen we op de Belgische TV-zender, VRT, in de Vlaamse docureeks “ Het kinderziekenhuis 24/7” het verhaal van Flynne, een meisje met de diagnose van Glut-1 deficiëntie, volgen. Zij wordt tijdens haar ziekenhuisopname opgestart met het ketogeen dieet. De metabole arts en diëtiste geven er toelichting bij de aandoening en het te volgen dieet.

Ben je nieuwsgierig dan moet je deze aflevering op de Vlaamse televisie  bekijken!

Mis het niet: dinsdag 17 oktober 20.45 uur

Ook interessant

Disclaimer

De inhoud van de Matthews Friends Nederland en Vlaanderen (MF NL-VL) website is samengesteld door medische professionals, in samenwerking met ouders en patiënten die Ketogeen Dieet Therapie (KDT) volgen of gevolgd hebben.

De informatie op de site kan en mag niet gebruikt worden als vervanging van het advies en/of de behandeling die u krijgt van uw eigen medische team.

KDT vereist de expertise en begeleiding door een multidisciplinair team, MF NL-VL staat niet achter het zelfstandig opstarten van welke vorm van KDT dan ook zonder medische begeleiding. Wij raden dit ten zeerste af.

Zoals bij elke medische behandeling heeft KDT bijwerkingen, in het bijzonder wanneer ook medicatie wordt gebruikt en/of wanneer er sprake is van een complexe medische situatie.

Matthews Friends Nederland en Vlaanderen kan niet aansprakelijk worden gesteld indien deze waarschuwing wordt genegeerd.

Overleg ALTIJD eerst met uw EIGEN behandelteam voordat u iets verandert of toevoegt aan uw dieet