Xanthaangom (E415) verdikkingsmiddel

Xanthaangom (E415) verdikkingsmiddel

Wat
Xanthaangom is een poeder welke wordt gebruikt om ingrediënten te binden. Het vervangt gluten in gebak en koekjes waardoor deze minder ‘uit lopen’.
Xanthaangom kan ook gebruikt worden voor het verdikken van dranken, soepen en sauzen waardoor het zeer geschikt is voor personen met slikproblemen.
Het verdikkingsmiddel heeft een neutrale smaak

                           

kruidnoten MET xanthaangom                                                  kruidnoten ZONDER xanthaangom

Werkwijze
Xanthaangom kan zowel in koude als in warme gerechten worden verwerkt.

– Voor indikking van vocht: 1 gram xanthaangom voor 100 – 200 ml vocht, afhankelijk van gewenste dikte. Het poeder door de vloeistof kloppen / mixen.
– Voor bakrecepten: start met een halve theelepel xanthaangom per 500 gram (amandel)meel. Meng de xanthaangom goed door de droge ingrediënten alvorens natte ingrediënten toe te voegen.
– Xanthaangom voorkomt verkleuring van fruit als je fruit behandeld met gelei op basis van xanthaangom met water.

Waar verkrijgbaar
Xanthaangom is te verkrijgen in gezondheidswinkels (vb. Holland & Barrett) of online te bestellen.

koekjes MET xanthaangom

Let op
Overmatig gebruik kan winderigheid veroorzaken.

Ook interessant

Disclaimer

De inhoud van de Matthews Friends Nederland en Vlaanderen (MF NL-VL) website is samengesteld door medische professionals, in samenwerking met ouders en patiënten die Ketogeen Dieet Therapie (KDT) volgen of gevolgd hebben.

De informatie op de site kan en mag niet gebruikt worden als vervanging van het advies en/of de behandeling die u krijgt van uw eigen medische team.

KDT vereist de expertise en begeleiding door een multidisciplinair team, MF NL-VL staat niet achter het zelfstandig opstarten van welke vorm van KDT dan ook zonder medische begeleiding. Wij raden dit ten zeerste af.

Zoals bij elke medische behandeling heeft KDT bijwerkingen, in het bijzonder wanneer ook medicatie wordt gebruikt en/of wanneer er sprake is van een complexe medische situatie.

Matthews Friends Nederland en Vlaanderen kan niet aansprakelijk worden gesteld indien deze waarschuwing wordt genegeerd.

Overleg ALTIJD eerst met uw EIGEN behandelteam voordat u iets verandert of toevoegt aan uw dieet