International GLUT-1 Awareness Day

International GLUT-1 Awareness Day

Vandaag is de dag waarop we internationaal aandacht vragen voor de matabole aandoening GLUT1. Door een slecht werkend stofje in de hersenen kan bij deze aandoening de glucose niet goed de hersencel in getransporteerd worden. Hierdoor ontstaat er energie tekort in de hersenen en veel patienten hebben epilepsie. De belangrijkste behandeling, meestal levenslang, is het ketogeen dieet. Het vaststellen van GLUT1 is niet heel eenvoudig omdat er veel verschil is tussen de patienten.
Als Matthews Friends NLenVL willen wij ons steentje bijdragen.
Voor meer informatie https://www.g1dfoundation.org/wp-content/uploads/2022/08/Dutch-Brochure.pdf

Ook interessant

Disclaimer

De inhoud van de Matthews Friends Nederland en Vlaanderen (MF NL-VL) website is samengesteld door medische professionals, in samenwerking met ouders en patiënten die Ketogeen Dieet Therapie (KDT) volgen of gevolgd hebben.

De informatie op de site kan en mag niet gebruikt worden als vervanging van het advies en/of de behandeling die u krijgt van uw eigen medische team.

KDT vereist de expertise en begeleiding door een multidisciplinair team, MF NL-VL staat niet achter het zelfstandig opstarten van welke vorm van KDT dan ook zonder medische begeleiding. Wij raden dit ten zeerste af.

Zoals bij elke medische behandeling heeft KDT bijwerkingen, in het bijzonder wanneer ook medicatie wordt gebruikt en/of wanneer er sprake is van een complexe medische situatie.

Matthews Friends Nederland en Vlaanderen kan niet aansprakelijk worden gesteld indien deze waarschuwing wordt genegeerd.

Overleg ALTIJD eerst met uw EIGEN behandelteam voordat u iets verandert of toevoegt aan uw dieet