Ketogeen dieet al 100 jaar maar nog springlevend!

Ketogeen dieet al 100 jaar maar nog springlevend!

Op 28 juli a.s. bestaat het Ketogeen Dieet als therapie 100 jaar. Op precies die datum in 1921 presenteerde dr. Geyelin van de Mayo Clinic in de USA de resultaten van zijn studie waarbij hij 30 volwassen patiënten met epilepsie behandeld had met een “vasten” dieet. De patiënten mochten niet eten maar wel drinken. Negentig procent van deze patiënten werd daardoor aanvalsvrij! Dit resultaat was revolutionair: nooit eerder was een therapie tegen epilepsie zo succesvol. Deze gebeurtenis vormde de basis, en het startpunt voor de ontwikkeling van een dieet dat het effect van vasten nabootst, terwijl men genoeg energie en voedingsstoffen binnenkrijgt om dit langere tijd vol te houden. Dit dieet kennen we nog steeds als het “Klassiek Ketogeen Dieet”.

Het is bijzonder dat in de afgelopen 100 jaar deze dieetbehandeling zeer succesvol is gebleven; bij de helft van de patiënten nemen de epileptische aanvallen binnen 3 maanden af met 50% of meer.

Hou de komende tijd de social media in de gaten! (Inter-)nationaal zal er veel aandacht besteed worden aan het feit dat KDT dan wel 100 jaar oud is maar ook springlevend!

Ook interessant

Disclaimer

De inhoud van de Matthews Friends Nederland en Vlaanderen (MF NL-VL) website is samengesteld door medische professionals, in samenwerking met ouders en patiënten die Ketogeen Dieet Therapie (KDT) volgen of gevolgd hebben.

De informatie op de site kan en mag niet gebruikt worden als vervanging van het advies en/of de behandeling die u krijgt van uw eigen medische team.

KDT vereist de expertise en begeleiding door een multidisciplinair team, MF NL-VL staat niet achter het zelfstandig opstarten van welke vorm van KDT dan ook zonder medische begeleiding. Wij raden dit ten zeerste af.

Zoals bij elke medische behandeling heeft KDT bijwerkingen, in het bijzonder wanneer ook medicatie wordt gebruikt en/of wanneer er sprake is van een complexe medische situatie.

Matthews Friends Nederland en Vlaanderen kan niet aansprakelijk worden gesteld indien deze waarschuwing wordt genegeerd.

Overleg ALTIJD eerst met uw EIGEN behandelteam voordat u iets verandert of toevoegt aan uw dieet