Meer highlights van Global Keto, San Diego

Meer highlights van Global Keto, San Diego

Namens Academisch Centrum voor Epileptologie Kempenhaeghe was diëtist Sharon Reimert aanwezig bij de 8e editie van Global Keto in San Diego. Haar ervaringen:

En wat was het een inspirerende week! Naast het heerlijke weer, de prachtige omgeving en het leggen van nieuwe contacten, heeft ze volop genoten van de interessante lezingen. Enkele nieuwe inzichten die zij heeft gekregen: overweeg bij ketogeen dieet 10 gram extra vet tijdens menstruatie; wees bij lacterende vrouwen op een ketogeen dieet extra alert op keto-acidose; het voordeel van een ketogeen dieet bij GLUT1DS heeft geen einddatum, maar kan in de puberteit (tijdelijk) minder goed effect hebben vanwege o.a. groeihormonen; epilepsie komt 1,8 keer vaker voor bij patiënten met coeliakie; de verwachtingen van een patiënt voorafgaand de start van het ketogeen dieet beïnvloeden de uitkomst van het dieet; als je een ketogeen dieet zou willen vervangen met orale ketonen heb je een halve kilogram per dag nodig, wat niet gunstig is voor de nieren, dit is dus tot op heden geen goede vervanger van ketogeen dieet therapie.
Op naar Global Keto 2025 in Parijs!

     

 

Ook interessant

Disclaimer

De inhoud van de Matthews Friends Nederland en Vlaanderen (MF NL-VL) website is samengesteld door medische professionals, in samenwerking met ouders en patiënten die Ketogeen Dieet Therapie (KDT) volgen of gevolgd hebben.

De informatie op de site kan en mag niet gebruikt worden als vervanging van het advies en/of de behandeling die u krijgt van uw eigen medische team.

KDT vereist de expertise en begeleiding door een multidisciplinair team, MF NL-VL staat niet achter het zelfstandig opstarten van welke vorm van KDT dan ook zonder medische begeleiding. Wij raden dit ten zeerste af.

Zoals bij elke medische behandeling heeft KDT bijwerkingen, in het bijzonder wanneer ook medicatie wordt gebruikt en/of wanneer er sprake is van een complexe medische situatie.

Matthews Friends Nederland en Vlaanderen kan niet aansprakelijk worden gesteld indien deze waarschuwing wordt genegeerd.

Overleg ALTIJD eerst met uw EIGEN behandelteam voordat u iets verandert of toevoegt aan uw dieet