Overlijden bestuurslid Prof. Dr. Onno van Nieuwenhuizen

Overlijden bestuurslid Prof. Dr. Onno van Nieuwenhuizen

Het bestuur van MF-Nederland Vlaanderen heeft met grote droefenis kennis genomen van het overlijden van Prof. Dr Onno van Nieuwenhuizen, lid van onze medische adviesraad.

Prof van Nieuwenhuizen heeft enorm veel betekend voor kinderen met epilepsie en hun ouders in Nederland. Gedurende zijn werkzame periode als kinderneuroloog en later als hoofd kinderneurologie heeft hij er voor gezorgd dat o.a. ketogeen dieet als behandeling werd toegepast in het Wilhelmina kinderziekenhuis vanaf de jaren 80. Hierbij stond Dorine van den Hurk als zijn zeer toegewijde diëtiste aan zijn zijde.

Wij waren als kleine stichting enorm vereerd dat Prof van Nieuwenhuizen aanbood ons te steunen en lid te worden van de medische adviesraad. De afgelopen 1.5 jaar heeft hij ons op onnavolgbare wijze geholpen in het realiseren van onze missen en doelen, samen met zijn echtgenote Ellis. Wij zijn Prof van Nieuwenhuizen ongelofelijk dankbaar voor zijn inzet voor onze stichting, de fijne gesprekken en waardevolle adviezen die wij mochten ontvangen. Wij zullen ons ook in de toekomst in blijven zetten voor ouders en kinderen die voor ketogeen dieet therapie in aanmerking komen en doen dit in de geest van Prof van Nieuwenhuizen; gedreven, met doorzettingsvermogen en vooral met humor.

Wij wensen zijn echtgenote Ellis , kinderen , kleinkinderen en familie veel sterkte toe.

Wij zullen Prof van Nieuwenhuizen heel erg missen.

Elles van der Louw, Caroline Troost, Kristel Vande Kerckhove, Dorine van den Hurk, Monica de Ruijter, Esther Moscoviter, Els Joris en Lieven Lagae.

Ook interessant

Disclaimer

De inhoud van de Matthews Friends Nederland en Vlaanderen (MF NL-VL) website is samengesteld door medische professionals, in samenwerking met ouders en patiënten die Ketogeen Dieet Therapie (KDT) volgen of gevolgd hebben.

De informatie op de site kan en mag niet gebruikt worden als vervanging van het advies en/of de behandeling die u krijgt van uw eigen medische team.

KDT vereist de expertise en begeleiding door een multidisciplinair team, MF NL-VL staat niet achter het zelfstandig opstarten van welke vorm van KDT dan ook zonder medische begeleiding. Wij raden dit ten zeerste af.

Zoals bij elke medische behandeling heeft KDT bijwerkingen, in het bijzonder wanneer ook medicatie wordt gebruikt en/of wanneer er sprake is van een complexe medische situatie.

Matthews Friends Nederland en Vlaanderen kan niet aansprakelijk worden gesteld indien deze waarschuwing wordt genegeerd.

Overleg ALTIJD eerst met uw EIGEN behandelteam voordat u iets verandert of toevoegt aan uw dieet