Aziatische bowl met kip, guacamole en bloemkoolrijst

Aziatische bowl met kip, guacamole en bloemkoolrijst

Ingrediënten voor 2 porties Ratio 2.6 : 1
Kipfilet 60 gram
Olie (mais) 35 gram
Sojasaus light 5 gram
Curry madraskruiden of kerrie 2 gram
Bloemkoolrijst 80 gram
Knoflook 5 gram
Mascarpone Galbani 50 gram
Sriracha mayo Yildriz Thaise 30 gram
Wortel 35 gram
Avocado 100 gram
Bosui 10 gram
Zout, peper, azijn Naar smaak
Koriander (vers) Enkele takjes
Voedingswaarde van het totale recept  
Energie (kcal) 962
Vet (gram) 89.9
Eiwit (gram) 21.0
Koolhydraten (gram) 13.1
Voedingswaarde van 1 portie  
Energie (kcal) 481
Vet (gram) 45.0
Eiwit (gram) 10.5
Koolhydraten (gram) 6.6

 

Overige benodigdheden:

Oven, bakplaat, bakpapier, koekenpan, schaaf of rasp, staafmixer.

 

Bereidingswijze:

  • verwarm de oven voor op ca. 200 ̊C.
  • voor de marinade: meng 10 gram olie met 5 gram sojasaus light en 1 gram curry madraskruiden. Dep de kipfilet droog en bestrijk deze met de marinade.
  • voor de bloemkoolrijst: meng 10 gram olie met 1 gram curry en een snufje zout door de bloemkoolrijst. Verdeel de bloemkoolrijst gelijkmatig over de bakplaat welke is bekleed met bakpapier. Bak de bloemkoolrijst ca. 10 minuten in de oven tot de bloemkool gaar is en bruine randjes heeft.
  • voor de dressing: pel de knoflook en hak deze fijn. Hak de blaadjes van een takje koriander fijn. Meng de mascarpone met de helft van de knoflook, de fijngehakte koriander, Sriracha mayo en 1-2 theelepels azijn. Voeg desgewenst peper en zout toe.
  • bakken van de kip: verhit 15 gram olie in een koekenpan en bak de kipfilet tot het vlees aan alle zijden is dichtgeschroeid. Leg hierna de kipfilet met de olie op de bloemkoolrijst op de bakplaat. Bak de kipfilet in 5-8 minuten gaar. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van de kipfilet.
  • groenten: schil of schrap de wortel schoon en rasp of schaaf deze.
  • guacamole: snijd de bosui in schuine, dunne ringen. Pureer met een staafmixer de avocado, peper, zout, overige knoflook en enkele druppels limoen. Roer de helft van de bosui ringen door de avocadopuree.
  • snijd de kipfilet in plakjes.
  • verdeel de bloemkoolrijst, plakjes kip, wortel, guacamole, dressing, overige bosui ringetjes over 2 borden en garneer met een takje koriander.

 

Disclaimer

De inhoud van de Matthews Friends Nederland en Vlaanderen (MF NL-VL) website is samengesteld door medische professionals, in samenwerking met ouders en patiënten die Ketogeen Dieet Therapie (KDT) volgen of gevolgd hebben.

De informatie op de site kan en mag niet gebruikt worden als vervanging van het advies en/of de behandeling die u krijgt van uw eigen medische team.

KDT vereist de expertise en begeleiding door een multidisciplinair team, MF NL-VL staat niet achter het zelfstandig opstarten van welke vorm van KDT dan ook zonder medische begeleiding. Wij raden dit ten zeerste af.

Zoals bij elke medische behandeling heeft KDT bijwerkingen, in het bijzonder wanneer ook medicatie wordt gebruikt en/of wanneer er sprake is van een complexe medische situatie.

Matthews Friends Nederland en Vlaanderen kan niet aansprakelijk worden gesteld indien deze waarschuwing wordt genegeerd.

Overleg ALTIJD eerst met uw EIGEN behandelteam voordat u iets verandert of toevoegt aan uw dieet