Aziatische bowl met kip, guacamole en bloemkoolrijst

Aziatische bowl met kip, guacamole en bloemkoolrijst

Ratio 2.6 : 1
2 porties

Ingrediënten:
60 gram kipfilet
35 gram (mais)olie
5 gram sojasaus light
2 gram curry madraskruiden of kerrie
80 gram bloemkoolrijst
5 gram knoflook
50 gram mascarpone
30 gram Sriracha mayo Yildriz Thaise
35 gram wortel
100 gram avocado
10 gram bosui
zout, peper, azijn
enkele takjes koriander

Overige benodigdheden:
Oven, bakplaat, bakpapier, koekenpan, schaaf of rasp, staafmixer.

Bereidingswijze:
– verwarm de oven voor op ca. 200 ̊C.
– voor de marinade: meng 10 gram olie met 5 gram sojasaus light en 1 gram curry madraskruiden. Dep de kipfilet droog en bestrijk deze met de marinade.
– voor de bloemkoolrijst: meng 10 gram olie met 1 gram curry en een snufje zout door de bloemkoolrijst. Verdeel de bloemkoolrijst gelijkmatig over de bakplaat welke is bekleed met bakpapier. Bak de bloemkoolrijst ca. 10 minuten in de oven tot de bloemkool gaar is en bruine randjes heeft.
– voor de dressing: pel de knoflook en hak deze fijn. Hak de blaadjes van een takje koriander fijn. Meng de mascarpone met de helft van de knoflook, de fijngehakte koriander, Sriracha mayo en 1-2 theelepels azijn. Voeg desgewenst peper en zout toe.
– bakken van de kip: verhit 15 gram olie in een koekenpan en bak de kipfilet tot het vlees aan alle zijden is dichtgeschroeid. Leg hierna de kipfilet met de olie op de bloemkoolrijst op de bakplaat. Bak de kipfilet in 5-8 minuten gaar. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van de kipfilet.
– groenten: schil of schrap de wortel schoon en rasp of schaaf deze.
– guacamole: snijd de bosui in schuine, dunne ringen. Pureer met een staafmixer de avocado, peper, zout, overige knoflook en enkele druppels limoen. Roer de helft van de bosui ringen door de avocadopuree.
– snijd de kipfilet in plakjes.
– verdeel de bloemkoolrijst, plakjes kip, wortel, guacamole, dressing, overige bosui ringetjes over 2 borden en garneer met een takje koriander.

Dit recept met ratio 2.6 : 1 bevat:
962 kcal
89.9 gram vet
21.0 gram eiwit
13.1 gram koolhydraten

1 portie Aziatische bowl met kip, guacamole en bloemkoolrijst met ratio 2.6 : 1 bevat:
480 kcal
45.0 gram vet
10.5 gram eiwit
6.6 gram koolhydraten

Andere recepten

Disclaimer

De inhoud van de Matthews Friends Nederland en Vlaanderen (MF NL-VL) website is samengesteld door medische professionals, in samenwerking met ouders en patiënten die Ketogeen Dieet Therapie (KDT) volgen of gevolgd hebben.

De informatie op de site kan en mag niet gebruikt worden als vervanging van het advies en/of de behandeling die u krijgt van uw eigen medische team.

KDT vereist de expertise en begeleiding door een multidisciplinair team, MF NL-VL staat niet achter het zelfstandig opstarten van welke vorm van KDT dan ook zonder medische begeleiding. Wij raden dit ten zeerste af.

Zoals bij elke medische behandeling heeft KDT bijwerkingen, in het bijzonder wanneer ook medicatie wordt gebruikt en/of wanneer er sprake is van een complexe medische situatie.

Matthews Friends Nederland en Vlaanderen kan niet aansprakelijk worden gesteld indien deze waarschuwing wordt genegeerd.

Overleg ALTIJD eerst met uw EIGEN behandelteam voordat u iets verandert of toevoegt aan uw dieet