Slimme ketogroentekeuzes maken!

Slimme ketogroentekeuzes maken!

Als je een ketogeen dieet volgt kan je niet zomaar vrij je groenten kiezen. Sommige groenten kan je in grote hoeveelheden eten en andere in zeer kleine porties of helemaal niet…
Groenten bevatten van nature weinig tot geen vetten maar zijn vooral rijk aan koolhydraten en zetmeel; sommigen bevatten ook wat eiwitten.

Hoe meer koolhydraten, suikers en zetmeel, een groentesoort bevat hoe kleiner de portie zal zijn die je in je ketomaaltijd kan inbouwen. Je kan je portie wel vergroten door eventueel extra vetbronnen aan de maaltijd toe te voegen. Maar wees voorzichtig want voor je het weet eet je zoveel extra vetten dat je gewicht de lucht in gaat.

Kies daarom vooral groenten met weinig koolhydraten: sla-tomaten-witlof-spinazie -groene bladgroenten-champignons.
Vermijd de consumptie van peulvruchten. Denk aan erwten, rode of witte bonen,… . Zij bevatten veel zetmeel en hebben ook een belangrijke hoeveelheid eiwitten.

Per uitzondering bevatten sommige groenten ook vetten. Het mooiste voorbeeld is avocado. Deze mag je rijkelijk inschakelen bij je maaltijd.

Met deze kennis kan je het nieuwe jaar alvast met goede voornemens en slimme ketokeuzes aanvatten!

Ook interessant

Disclaimer

De inhoud van de Matthews Friends Nederland en Vlaanderen (MF NL-VL) website is samengesteld door medische professionals, in samenwerking met ouders en patiënten die Ketogeen Dieet Therapie (KDT) volgen of gevolgd hebben.

De informatie op de site kan en mag niet gebruikt worden als vervanging van het advies en/of de behandeling die u krijgt van uw eigen medische team.

KDT vereist de expertise en begeleiding door een multidisciplinair team, MF NL-VL staat niet achter het zelfstandig opstarten van welke vorm van KDT dan ook zonder medische begeleiding. Wij raden dit ten zeerste af.

Zoals bij elke medische behandeling heeft KDT bijwerkingen, in het bijzonder wanneer ook medicatie wordt gebruikt en/of wanneer er sprake is van een complexe medische situatie.

Matthews Friends Nederland en Vlaanderen kan niet aansprakelijk worden gesteld indien deze waarschuwing wordt genegeerd.

Overleg ALTIJD eerst met uw EIGEN behandelteam voordat u iets verandert of toevoegt aan uw dieet