Breng je ketogerechten op smaak met kruiden & specerijen!

Breng je ketogerechten op smaak met kruiden & specerijen!

Door de juiste keuze van kruiden en specerijen maak je van elke gerecht een festijn voor je smaakpapillen!

Met onderstaande kruidentips kan je dadelijk aan de slag!
*Gebruik bij voorkeur pure kruiden en specerijen. Mengelingen bevatten vaak wat extra zetmeel en sommige specerijen bevatten ook nog redelijk wat koolhydraten. Bij gebruik van ruimere porties kan je ze best in het recept mee berekenen. Denk hierbij aan kaneel, kerrie, etc.
*Gestoofde groenten smaken zoveel beter met toevoeging van ui, tijm, marjolein, basilicum, peterselie, nootmuskaat, look, peper en zout.
*Vlees kan je op smaak brengen met een kruidenbuiltje van tijm, laurier en dragon toe te voegen. Kruiden met peper en zout zijn een absolute must!
* Vis smaakt zoveel beter in een visbouillon van azijn, citroen, laurierblad, ui, wortel, peterselie, selder en peperbollen. Je kan vis ook bereiden “en papillotte” waarbij je tal van verse kruiden kan toevoegen. De kruiden zijn toegevoegd als smaakmaker dus eten we ze achteraf niet mee op.
* Salades breng je op smaak met de beste zelfgemaakte vinaigrettesaus. Gebruik een paar eetlepels olie en breng op smaak met een eetlepel azijn, mosterd, fijngehakte ui, peper, peterselie en verse tuinkruiden zoals dille, bieslook, peterselie,…
Je vindt zeker ook heel lekkere kant en klare vinaigrettesauzen maar kies dan voor diegene rijk aan olie!
* Breng je warme sausen als volgt op smaak:
 Tomatensaus: peper, look, oregano, basilicum, tijm, ui, selder, laurier,…
 Provencaalse saus: lavas, tijm, salie, rozemarijn,…
 Oosterse saus: gember, Kerrie, cayennepeper
*Mosterd, pickels, tabasco, sojasaus of wasabi … zorgen bij elk gerecht voor vuur in je mond!

Breng met deze tips de wereld van smaken ook in jou ketogerechten!

Ook interessant

Disclaimer

De inhoud van de Matthews Friends Nederland en Vlaanderen (MF NL-VL) website is samengesteld door medische professionals, in samenwerking met ouders en patiënten die Ketogeen Dieet Therapie (KDT) volgen of gevolgd hebben.

De informatie op de site kan en mag niet gebruikt worden als vervanging van het advies en/of de behandeling die u krijgt van uw eigen medische team.

KDT vereist de expertise en begeleiding door een multidisciplinair team, MF NL-VL staat niet achter het zelfstandig opstarten van welke vorm van KDT dan ook zonder medische begeleiding. Wij raden dit ten zeerste af.

Zoals bij elke medische behandeling heeft KDT bijwerkingen, in het bijzonder wanneer ook medicatie wordt gebruikt en/of wanneer er sprake is van een complexe medische situatie.

Matthews Friends Nederland en Vlaanderen kan niet aansprakelijk worden gesteld indien deze waarschuwing wordt genegeerd.

Overleg ALTIJD eerst met uw EIGEN behandelteam voordat u iets verandert of toevoegt aan uw dieet