Dr. Elles van der Louw. Ketogenic diet in pregnancy

Dr. Elles van der Louw. Ketogenic diet in pregnancy

Onze voorzitter Dr. Elles van der Louw is een van de sprekers op het internationale congres over
Medische Ketogeen Dieet therapie van 19-22 oktober in Brighton, Engeland. Daar zijn we trots op!
In 2015 heeft zij in samenwerking met het Hopkins ziekenhuis in Baltimore een
wetenschappelijke artikel gepubliceerd over behandeling met KDT tijdens zwangerschap van 2 moeders met epilepsie. Dit is het enige artikel dat over dit onderwerp ooit is verschenen.

Elles zal op het internationale congres in Brighton een overzicht presenteren van de stand van zaken over ketogeen dieet therapie (KDT) tijdens zwangerschap; wat is er bekend vanuit de meest recente onderzoeken en wat gebeurt er in de klinische praktijk in de expertise centra.
Als MF- Nederland Vlaanderen vinden wij het belangrijk dat er meer duidelijkheid komt over dit onderwerp zodat wij onze patiënten hierover goed kunnen informeren.

Ook interessant

Disclaimer

De inhoud van de Matthews Friends Nederland en Vlaanderen (MF NL-VL) website is samengesteld door medische professionals, in samenwerking met ouders en patiënten die Ketogeen Dieet Therapie (KDT) volgen of gevolgd hebben.

De informatie op de site kan en mag niet gebruikt worden als vervanging van het advies en/of de behandeling die u krijgt van uw eigen medische team.

KDT vereist de expertise en begeleiding door een multidisciplinair team, MF NL-VL staat niet achter het zelfstandig opstarten van welke vorm van KDT dan ook zonder medische begeleiding. Wij raden dit ten zeerste af.

Zoals bij elke medische behandeling heeft KDT bijwerkingen, in het bijzonder wanneer ook medicatie wordt gebruikt en/of wanneer er sprake is van een complexe medische situatie.

Matthews Friends Nederland en Vlaanderen kan niet aansprakelijk worden gesteld indien deze waarschuwing wordt genegeerd.

Overleg ALTIJD eerst met uw EIGEN behandelteam voordat u iets verandert of toevoegt aan uw dieet