Dravet Awareness Day

Dravet Awareness Day

Vandaag, 23 juni, is het de dag waarop (inter)nationaal aandacht gevraagd wordt voor het Dravet syndroom. Kinderen met dit epilepsiesyndroom reageren erg goed op de behandeling met Ketogeen Dieet Therapie. Een sprekend voorbeeld hiervan is Matthew Williams, het boegbeeld van onze partner stichting, Matthews Friends Engeland.

Lees zijn aangrijpende verhaal.  https://mf-nlvl.org/verhaal-categorie/matthew/

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer kinderen zoals Matthew! Daarom zetten wij ons, als MF-NLVL in. We gunnen ook deze kinderen de mogelijkheid om Ketogeen Dieet Therapie in elk geval 3 maanden te proberen om te zien wat het hen brengt. Kijk ook naar onze missie https://mf-nlvl.org/over-ons/missie/

Ook interessant

Disclaimer

De inhoud van de Matthews Friends Nederland en Vlaanderen (MF NL-VL) website is samengesteld door medische professionals, in samenwerking met ouders en patiënten die Ketogeen Dieet Therapie (KDT) volgen of gevolgd hebben.

De informatie op de site kan en mag niet gebruikt worden als vervanging van het advies en/of de behandeling die u krijgt van uw eigen medische team.

KDT vereist de expertise en begeleiding door een multidisciplinair team, MF NL-VL staat niet achter het zelfstandig opstarten van welke vorm van KDT dan ook zonder medische begeleiding. Wij raden dit ten zeerste af.

Zoals bij elke medische behandeling heeft KDT bijwerkingen, in het bijzonder wanneer ook medicatie wordt gebruikt en/of wanneer er sprake is van een complexe medische situatie.

Matthews Friends Nederland en Vlaanderen kan niet aansprakelijk worden gesteld indien deze waarschuwing wordt genegeerd.

Overleg ALTIJD eerst met uw EIGEN behandelteam voordat u iets verandert of toevoegt aan uw dieet