Tentoonstelling Onzichtbaar Verlies: waar kunst en epilepsie samen komen

Tentoonstelling Onzichtbaar Verlies: waar kunst en epilepsie samen komen

Epilepsie is meer dan alleen een lichamelijk aandoening. De tentoonstelling ‘Onzichtbaar Verlies’ probeert de impact van het onzichtbare verlies zichtbaar en bespreekbaar te maken. Een prachtig en moedig initiatief dat mede mogelijk is gemaakt door verpleegkundig specialist Anja Jacobs, werkzaam bij SEIN. Kan kunst ons helpen om hierover te praten?

De tentoonstelling is van 9 maart tot 26 mei te bezichtigen in het Beautiful Distress House in Amsterdam. Lijkt het je interessant? Ga vooral kijken! Of ken je iemand die dit graag zou willen zien en ervaren? Zeg het voort! De toegang is gratis, maar je kan een vrijwillige bijdrage leveren.

Achtergrondinformatie

Epilepsie is meer dan alleen een lichamelijke aandoening. Met 1 op de 100 mensen wereldwijd getroffen door epilepsie, voelen velen de diepgaande impact op hun mentale welzijn. Helaas blijven de verliezen die zij doormaken vaak onzichtbaar. Kan kunst ons helpen om hierover te praten?

De tentoonstelling (On)zichtbaar Verlies belicht de innerlijke wereld van mensen met epilepsie en hun omgeving. Acht jonge kunstenaars hebben zich laten inspireren door hun verhalen en ervaringen. Deze persoonlijke verhalen zijn tot leven gebracht in werken, waarmee de tentoonstelling hoopt de onzichtbare verliezen tastbaar te maken.

Dit project is uitgevoerd naar het idee van Caro Jacobs, zij overleed op 21 augustus 2022 aan SUDEP (Sudden Unexpected Death in Epilepsy). Anja Jacobs en Cathelijne Brouwer besloten dit initiatief voort te zetten in samenwerking met EpilepsieNL en Beautiful Distress.

 

Ook interessant

Disclaimer

De inhoud van de Matthews Friends Nederland en Vlaanderen (MF NL-VL) website is samengesteld door medische professionals, in samenwerking met ouders en patiënten die Ketogeen Dieet Therapie (KDT) volgen of gevolgd hebben.

De informatie op de site kan en mag niet gebruikt worden als vervanging van het advies en/of de behandeling die u krijgt van uw eigen medische team.

KDT vereist de expertise en begeleiding door een multidisciplinair team, MF NL-VL staat niet achter het zelfstandig opstarten van welke vorm van KDT dan ook zonder medische begeleiding. Wij raden dit ten zeerste af.

Zoals bij elke medische behandeling heeft KDT bijwerkingen, in het bijzonder wanneer ook medicatie wordt gebruikt en/of wanneer er sprake is van een complexe medische situatie.

Matthews Friends Nederland en Vlaanderen kan niet aansprakelijk worden gesteld indien deze waarschuwing wordt genegeerd.

Overleg ALTIJD eerst met uw EIGEN behandelteam voordat u iets verandert of toevoegt aan uw dieet