Zoete fruitzonde in een ketogeen dieet

Zoete fruitzonde in een ketogeen dieet

Als je een ketogeen dieet volgt kan je niet zomaar vrij je fruit kiezen. Fruit is doorgaans rijk aan suikers of koolhydraten. Deze kunnen de ketose ernstig verstoren en naar beneden halen.
Anderzijds bieden verse fruitsoorten ons heel wat gezonde vitaminen en zijn ze een bron van vezels.
Fruit bevat van nature weinig tot geen vetten. Rijp fruit kan een gerecht heerlijk zoet doen smaken.

Hoe meer koolhydraten een fruitsoort bevat hoe kleiner de portie zal zijn die je in je ketosnack kan inbouwen. Je kan je fruitsnack wel vergroten door extra vetbronnen aan de snack toe te voegen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld volvette mascarpone of opgeklopte suikervrije (eventueel met zoetstof gezoete) volle room. Je kan met Ketocal® of K.flo® een heerlijke fruitmilkshake maken.
Denk er wel aan om je ketobereidingen correct qua ratio te berekenen of kijk het recept na voor de correcte ketoratio.

Kies vooral fruitsoorten met weinig koolhydraten: aardbeien- bessen, kiwi, watermeloen,…
Mijd vruchtensappen of vruchtenmoes omdat deze dikwijls nog meer suikers kunnen bevatten.
Advocado is een ideale keuze omdat deze bron ook rijk aan vetten is!

Met deze kennis maak je van je fruitzonde een sappige ketolekkernij!

Ook interessant

Disclaimer

De inhoud van de Matthews Friends Nederland en Vlaanderen (MF NL-VL) website is samengesteld door medische professionals, in samenwerking met ouders en patiënten die Ketogeen Dieet Therapie (KDT) volgen of gevolgd hebben.

De informatie op de site kan en mag niet gebruikt worden als vervanging van het advies en/of de behandeling die u krijgt van uw eigen medische team.

KDT vereist de expertise en begeleiding door een multidisciplinair team, MF NL-VL staat niet achter het zelfstandig opstarten van welke vorm van KDT dan ook zonder medische begeleiding. Wij raden dit ten zeerste af.

Zoals bij elke medische behandeling heeft KDT bijwerkingen, in het bijzonder wanneer ook medicatie wordt gebruikt en/of wanneer er sprake is van een complexe medische situatie.

Matthews Friends Nederland en Vlaanderen kan niet aansprakelijk worden gesteld indien deze waarschuwing wordt genegeerd.

Overleg ALTIJD eerst met uw EIGEN behandelteam voordat u iets verandert of toevoegt aan uw dieet