KUV Leuven: Leerstoel “Ketogenic Therapy in children”

KUV Leuven: Leerstoel “Ketogenic Therapy in children”

Een mijlpaal! Op 24 maart vond de officiële inhuldiging plaats van de KULeuven Vitaflo chair “Ketogenic therapy in children”.

Dit is een engagement van 3 jaar waarbij het universitair ziekenhuis van Leuven, met de ondersteuning van de firma Vitaflo, als doel vooropgesteld heeft om een referentiecentrum voor Ketogeen Dieet Therapie op te zetten. Daarnaast wil het specialistenteam van UZLeuven hun expertise delen met het ketoteam binnen de firma Vitaflo en samenwerken in de ontwikkeling van innovatieve gezamenlijke ketoprojecten. De grote foto toont het Ketoteam van UZLeuven.
Dit is een belangrijke dag voor het ketogeen dieet in België vinden wij. Als bestuur waren wij aanwezig bij de plechtigheden en hebben trots geproost met het team van Leuven.
Wij zijn trots op onze vicevoorzitter Kristel Vande Kerckhove en Prof. Dr. Lieven Lagae van onze Medische Adviesraad die beiden een zeer belangrijke rol spelen binnen deze leerstoel en samenwerking. Proficiat!

 

 

Ook interessant

Disclaimer

De inhoud van de Matthews Friends Nederland en Vlaanderen (MF NL-VL) website is samengesteld door medische professionals, in samenwerking met ouders en patiënten die Ketogeen Dieet Therapie (KDT) volgen of gevolgd hebben.

De informatie op de site kan en mag niet gebruikt worden als vervanging van het advies en/of de behandeling die u krijgt van uw eigen medische team.

KDT vereist de expertise en begeleiding door een multidisciplinair team, MF NL-VL staat niet achter het zelfstandig opstarten van welke vorm van KDT dan ook zonder medische begeleiding. Wij raden dit ten zeerste af.

Zoals bij elke medische behandeling heeft KDT bijwerkingen, in het bijzonder wanneer ook medicatie wordt gebruikt en/of wanneer er sprake is van een complexe medische situatie.

Matthews Friends Nederland en Vlaanderen kan niet aansprakelijk worden gesteld indien deze waarschuwing wordt genegeerd.

Overleg ALTIJD eerst met uw EIGEN behandelteam voordat u iets verandert of toevoegt aan uw dieet