Steunpunt Kinderepilepsie

Steunpunt Kinderepilepsie

Graag zetten wij onze samenwerking met de Vlaamse vereniging “Steunpunt Kinderepilepsie” in de kijker!
Het Steunpunt Kinderepilepsie is een Vlaamse patiëntenorganisatie die familieleden van kinderen met refractaire epilepsie (=moeilijk behandelbare epilepsie) bijstaat. Naast het leveren van emotionele en praktische ondersteuning, is informeren een van de hoofdtaken van de vereniging. Voor het delen van relevante informatie doet het Steunpunt kinderepilepsie graag een beroep op Matthews Friends Nederland en Vlaanderen, die ze als een referentie op het vlak van Ketogeen Dieet Therapie beschouwt. Dit en andere informatie lees je in het interview dat Matthews Friends NL-VL onlangs had met Stefanie De Jonghe, de oprichtster van het Steunpunt Kinderepilepsie. https://kinderepilepsie.be/Kijk voor het uitgebreide interview bij patiëntenverhalen.

Ook interessant

Disclaimer

De inhoud van de Matthews Friends Nederland en Vlaanderen (MF NL-VL) website is samengesteld door medische professionals, in samenwerking met ouders en patiënten die Ketogeen Dieet Therapie (KDT) volgen of gevolgd hebben.

De informatie op de site kan en mag niet gebruikt worden als vervanging van het advies en/of de behandeling die u krijgt van uw eigen medische team.

KDT vereist de expertise en begeleiding door een multidisciplinair team, MF NL-VL staat niet achter het zelfstandig opstarten van welke vorm van KDT dan ook zonder medische begeleiding. Wij raden dit ten zeerste af.

Zoals bij elke medische behandeling heeft KDT bijwerkingen, in het bijzonder wanneer ook medicatie wordt gebruikt en/of wanneer er sprake is van een complexe medische situatie.

Matthews Friends Nederland en Vlaanderen kan niet aansprakelijk worden gesteld indien deze waarschuwing wordt genegeerd.

Overleg ALTIJD eerst met uw EIGEN behandelteam voordat u iets verandert of toevoegt aan uw dieet